by:Larm = Topp stemning!

by:Larm, Events, Siste nytt
Chrisopher

Tekst og foto: Tove Engen

JohnMartin

John Martin

Youngstorgets boder måtte vike plass for massive telt da by:Larm inntok Oslo den siste uka i februar. Med telt fra WiMP, P3 og TONO på plass var stemningen satt for en langhelg fylt av konserter av de fremste, kommende nordiske artistene – og for bransjefolkene var festivalen en heldagsbeskjeftigelse.

Onsdag åpnet kvelden med en håndfull konserter. To av oss fra Rena Music & Media passet på og få med oss Marius Beck (NO), John Martin (SE) Satelite Stories (FI) og Christopher (DK). Det eneste som ikke varierte blant disse, var innsatsen de la i konsertene sine.

Chrisopher

Christopher

Torsdag startet seminarene. Vi valgte å gå på Høgskolen i Hedmarks egne seminarer, det første om hvordan man setter en verdi på musikk – om det er i form av penger eller er det det sosiale? Deretter var det en forelesning om Hultsfredfestivalen, etterfulgt av et panel som snakket om hvorfor det går bra eller dårlig med festivaler. Da det så ble kveld var det igjen tid for å lytte til musikk. Denne gangen så vi Elsa & Emilie (NO), Tiger Bell (SE)
, Girl Army (NO), Ondt Blod (NO) og The Wolves (NO). 
Dagen var spekket med godbiter som ga alt på scenen. Her hang også flere av vokalistene i taket som apekatter.

GirlArmy

Girl Army

Fredag startet også med seminarer. I dag valgte vi fire ulike paneler fra Tyskland som snakket om hvordan musikkbransjen er der. Her var det alt ifra musikkadvokater til folk innenfor radio som tok ordet. I det første panelet satt også norske Axel Vindenes fra bandet Kakkmaddafakka. Da det igjen var blitt kveld dro vi ut for å høre på musikk. Men denne dagen var det vanskelig å komme inn på enkelte steder på grunn av svært stor pågang – by:Larms kveldspublikum hadde omsider ankommet. Heldigvis fikk vi allikevel med oss Carnival Kids (NO), som viste at de fortjente å være med I Urørt-finalen.

CarnivalKids

Carnival Kids

Lørdag kveld startet med at vi dro for å se First Aid Kit (SE), og hvem som ble kåret til vinner av Nordic Music Price – som forøvrig ble The Knife. Senere på kvelden fikk vi også med oss Rumble In Rhodos (NO), som også har vært hos oss på Rena og opptrådt på Biblioteket Pøbb&Scene.

FirstAidKit

First Aid Kit

For utenom å være på konserter og seminarer, så har vi også hatt muligheten til å bli kjent med nye mennesker. By:Larm er en bransjefestival som gir mennesker i musikkbransjen en rekke fine muligheter. Her får man muligheten til å delta på informative kurs som hjelper en med å holde seg oppdatert på situasjonen i markedet. Man får mulighet til å stille spørsmål og finne eventuelle løsninger på ting. Samtidig er dette også en fin mulighet til å bygge kontaktnett da de som man ser på kurs er i musikkbransjen. I år var det blant annet svenske, amerikanske og tyske forelesere, slik at man får et internasjonalt syn på ting, og en mulighet til internasjonale kontakter.

På kvelden er det mer mennesker som bare vil høre på musikk, men det finnes også et VIP-område hvor alle fra musikkbransjen har tilgang.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *