Co-Writing-day på tvers av trinn

Musikkproduksjon, Siste nytt
IMG_7086

Co-writing-dagen var noe som alle på musikkproduksjonslinjen hadde gledet seg til, helt fra lærerne nevnte denne i starten av semesteret.

Dagen gikk ut på at man ble delt opp i grupper på 4-6 stykker, der det var delt opp i elever fra 1.- 3. klasse. Oppgaven var enkel, men samtidig krevende. Hver gruppe fikk en pitch om en type låt de skulle produsere, og man fikk en tidsfrist fra 09 til 21.00.

Da vi møtte opp kl 08.30 fikk vi vite hvem som var top-linerere og hvem som skulle være produsent. Top-linerene hadde ansvaret for skriving av tekst og melodi, mens produsenten hadde ansvaret for å gjøre slik at idéen, og låten kom ut gjennom høyttalerne som gruppa hadde sett for seg.  Dagen var delt opp i forskjellige tidsfrister, og første frist var fra 09-12.00. Da skulle gruppene ha laget ferdig grunnlaget/tema til låten, og hvilket publikum den skulle appellere til. Fra kl 12-15.00 var det intensiv jobbing med å få ferdig akkorder, melodi og skrevet ferdig teksten, slik at innspillingen i studio kunne starte. Dette var nemlig også en del av oppgaven. Gruppene skulle rigge til mikrofon, og spille inn vokal og instrumental i studio, som skulle leveres videre til produsenten, for videre prosessering og miksing.  Ansvaret lå videre i produsentens hender, som skulle mikse låten riktig, med hjelp av gruppen som referanselyttere. Den siste tidsfristen var fra kl. 18 til kl 20.00. Da skulle alt være ferdig, og leveres inn. Gruppene møtte opp på studentbaren Arena Bar kl. 21, for felles fremvisning av låtene. Her ble alle låtene hørt på i plenum, og en person fra hver gruppe måtte fortelle litt om prosjektet og låten, før den ble spilt av.

Dette var en utrolig lærerik prosess, fordi man får en del a-ha opplevelser i løpet av dagen, der man sitter fast, tenker konstruktivt, og sammen som en gruppe kommer frem til hva neste steg kan være. Gruppene holdt et høyt nivå, og det var inspirerende å virkelig se hva de andre i klassen klarte å skape. Dette med produsering av en helt låt, fra ide til ferdig produkt på en dag, er utrolig krevende, men ikke minst utrolig lærerikt og gøy. Vi gleder oss til neste co-writing dag! Håper det ikke blir altfor lenge til.

Om du har lyst til å høre et ferdig produkt fra dagen (som forøvrig også var en del av årets A&R-prosjekt) kan du sjekke ut «Fine By Me» av SONJA her:

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *