Et spennede liv etter studiene!

Kjetil Fredriksen er tidligere student på Høgskolen i Hedmark, avd. Rena. Her studerte han Bachelor i Digital Medieproduksjon og var ferdig med bachelor’en våren 2012.
– Du kan jo få med at Bacheloren ble en A.. Kullets eneste A.. Haha

Sida i vår har Kjetil jobba med freelance og fått en del kontrakter, blant annet med TVP(Tv Video Produksjon, www.tvp.no), Iform.no og TV2. Dette innebærer en del Live sendinger med Mini for TV2 Sportskanalen og filming av sport for TV2 Sumo. Via TVP har Kjetil kommet i kontakt med TVNorge/Max og podcast-selskapet SmartCom, hvor han også har hatt jobboppdrag. I tillegg har Kjetil en egen nettside, www.kalis-exhibition.com
– Ellers jobber jeg et par dager i uka på Rødde folkehøyskole som film&foto lærer på Multimedia linjen dem har der. Jeg går også årsstudium i engelsk ved Høgskolen i Telemark og tar 4 fag ved NTNU i Trondheim.

Men det er ikke bare i Norge Kjetil har oppdrag. Gjennom Rødde folkehøgskole skal Kjetil til Barcelona, New York og Egypt i løpet av skoleåret.
– Kan også nevne at jeg skal, via Kalis Exhibition til Alicante i november og i februar, mulig enda en tur senere på våren. Skal lage en rimelig spennende serie der nede.

Enda er det mye mer på kalenderen til Kjetil. Hittil i år har det meste vært film, men han driver også med fotografering.
– Jeg liker å jobbe med begge deler. Hittil har det blitt en del mer spenn med film, men foto drar også inn gode penger, og foto er mindre stressende når en jobber alene.

Han har møtt utfordringer på veien og har lært mye både som student og i arbeidslivet.
– Bacheloren var en utfordring. Da lagde vi en eventyrbasert nett-tv serie for Østlendingen. Dette var et ganske stort prosjekt, noe som igjen bringer med seg store utfordringer. Blant annet hadde vi med en del på produksjonen, og det kan til tider være vanskelig å tenke på at alle skal ha det bra under produksjonen, når en er opptatt med tekniske utfordringer og er litt stresset

Kalis Exhibition Showreel

Videre forteller Kjetil at all den tekniske og generelle erfaringen han fikk på Høgskolen i Hedmark Campus Rena var gull verdt. Lærer Jarle Leirpoll får mye ros av Kjetil. Spesielt at ” det er veldig stilig at han i hans nye bok; The Cool Stuff in Premiere Pro har brukt noe stoff fra Egotripp, som jeg lagde med Jan Olav Nordskog som eksempel”.

– Det var veldig bra å studere på HiHm. Fint miljø, kjempegod (hoved) lærer, Jarle Leirpoll. Bra utstyr som bare ligger der å venter på å bli brukt, og det var faktisk veldig allright å bo på Rena.


10 thoughts on “Et spennede liv etter studiene!

  1. vil veldig gjerne få hele samtalen siden jeg var hovedskuespiller i filmen hans.

  2. Hi Kate! I was wondering if there was any difference in FODMAPs between raw honey and refined honey. I know nutirtional value is quite different. It really helps with my seasonal allergies but I don’t want to trade one problem for another. Thanks!

  3. Herlig bilde, – flott til temaet ditt!Her er det begynt Ã¥ vises pÃ¥ trær og busker at høsten har kommet. Innlegget mitt er fra ca 700moh. Der var fargene tydeligere!Ha en super, himmelsk aften. Pass dere for Hødd!!

  4. viagra…I something more Thanks little don other link different t mind I challenging to for use a a with whether everyday blog web something It blog Natually to their be sharing the from learn d stimulating blogs you some will your always from writers practice…

  5. I am so sorry for your struggle. You might want to go to Facebook or Google Gabriela Rosa Natural Fertility Breakthrough to see if there is help/suggestions there for you. I stumbled upon her in my search to get as healthy as possible in general. She seems to have so many success stories. Best of luck!

  6. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 1. Her er hele samtalen. Dette var noen dager før artikkelen ble lagt ut.


  o da var du klar…??

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Yeah, endelig !
  o Rimelig pes med freelance greier av og til, mye uforutsigbart
  o Men nå er jeg altså her !

  Anne-Mari Endrestøl
  o ‘vi kan jo starte med hva du jobber med nå..??

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Jeg jobber på freelance kontrakt med TVP, (Tv Video Produksjon).www.tvp.no, freelance for Iform.no og TV2. Blant annet har jeg i det siste hatt en del Live sendinger med Mini for TV2 Sportskanalen. Har nettopp også begynt å filme sport for TV2 Sumo. Ellers jobber jeg et par dager i uka på Rødde folkehøyskole som film&foto lærer på Multimedia linjen dem har der. Jeg driver også Kalis Exhibition (www.kalis-exhibition.com); Her får jeg mye god hjelp fra Einar Langholen-Schulstad. Jeg går også årsstudium i engelsk ved Høgskolen i Telemark og tar 4 fag ved NTNU i Trondheim.

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Via TVP har jeg nylig jobbet for TV Norge/MAX og Podcast selskapet SmartCom
  o Når det gjelder TV2 er det forunten Sportskanalen oppdrag for Nyhetskanalen, og det hadde vært artig om det ble noe for Magasin også

  Anne-Mari Endrestøl
  o wow… noen du har lyst til å utdype litt?? noe spesielt du har gjort for enkelte??

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Jeg tar også mye bilder for Kaliber Gym
  o Tja, jeg kan ikke si så mye om opptakene for MAX, men der var jeg utleid fotograf for TV Norge og gjorde opptak for en serie som kommer senere i vinter. Sist for SmartCom var opptak under en konferanse i Focus Bank. Det er en del turer med Rødde folkehøyskole, blant annet booker vi tur til Barchelona i november, blant annet for å besøke Ubisoft. Ellers blir det New York tur i februar hvor vi skal jobbe med en musikk video å besøke et eller flere film studioer. Blir også tur til Egypt i april.

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Kan også nevne at jeg skal, via Kalis Exhibition til Alicante i november og i februar, mulig enda en tur senere på våren. Skal lage en rimelig spennende serie der nede. Det blir også noen photoshoots kombinert med opptakene. Gleder meg veldig til å starte på dette stor prosjektet
  o Har også tatt bilder for Gym Grossisten, det er noe jeg syns var veldig gøy. Har jobbet en del som fotograf for magasiner og nettsider innen Bodybuilding & Fitness.
  o Akkurat nå jobber Kalis Ex med en musikkvideo for Modesty og med en rekrutterings film for Feiervesenet. Ellers starter jeg på en kort film med en artig, adrenalin fylt story! Dette er da betalt oppdragsfilm

  Anne-Mari Endrestøl
  o så er du mest glad i å lage filmer/serier eller fotografering?

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Jeg liker å jobbe med begge deler. Hittil har det blitt en del mer spenn med film, men foto drar også inn gode penger, og foto er mindre stressende når en jobber alene.
  o Skal ha en privat photoshoot til uken, det ser jeg frem til.
  o Jeg var foresten i Sverige å filmet på Anderstorp Scandinavian Raceway i sommer. Oppdragsgiver hadde vel en plan med å få det inn på VG TV. Vet ikke mer om hvordan det ligger an, blir spennnde å se.

  Anne-Mari Endrestøl
  o hva slags photoshoot skal du ha?? hva er tema??

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Jeg skal ha en photoshoot med Kristian Lauknes som i mårra stiller i Athletic Fitness NM. Det blir en kombinert fitness og moto shoot. Jobber fortsatt med planleggingen der.
  o * mote shoot

  Anne-Mari Endrestøl
  o har du noen erfaringer fra jobber du kan fortelle om? morsomme eller lærerike e.l.

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Hm, lærer stadig noe av alle type jobber. Både små og store ting. Det er veldig gøy å lære mine 17 elever på Multimedia linjen diverse om film og foto. Artig å se at dem lærer, forbedrer seg og er så ivrige
  o Ellers er det gøy med direkte sendinger. Da er det skjerpings. Ikke noe tull.
  o Jeg kan kanskje fortell om mine første opptak for TV2, det var veldig gøy

  Anne-Mari Endrestøl
  o ja…

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Jeg var med en TV2 fotograf under NM i hopp på Granåsen i februar. Det var i praksisperioden min. Vi stod nede ved målgaten hvor hopperene kjører inn i etter dem er ferdig med runnet. Da en av karene satte utfor spurte fotografen, Kåre Arnfinn Fostad meg om jeg visste hvem det var. Jeg svarte nei, og fikk da tilbake at han var visst en kjent hopper, og da han kom inn gaten skulle Kåre Arnfinn intervjue og jeg filme. Da hadde jeg ekstremt kort tid på meg.. Var ikke mange sekunder senere før REC stod på. Etter det kjørte vi rett tilbake til TV2 kontoret og fikk sendt inn opptakene. Senere på kvelden fikk jeg en SMS fra sjefen; «Ser på TV2 Sporten nå. Bra jobba» .. Det var veldig gøy

  Anne-Mari Endrestøl
  o tøft… har du hatt noen utfordringer?? noe som ikke helt gikk som planlagt..??

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Hvert oppdrag er en utfordring. Jeg har så vidt blitt ferdig med Bacheloren, jeg er ikke utlært i noe som helst. Direktesendinger for TV2, fotograf under stevner / show, stadig bruk av forskjellige type utstyr, jobbing med eks Green Screen filter, uten å ha brukt det før, vriene lyssettinger, flerkamera bruk osv

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Stadig noe som ikke går som planlagt. Vanskelig å planlegge slash forutse alt

  Anne-Mari Endrestøl
  o noe du syns har vært mer utfordrende enn anna..??

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Bacheloren var en utfordring. Da lagde vi en eventyrbasert nett-tv serie for Østlendingen. Dette var et ganske stort prosjekt, noe som igjen bringer med seg store utfordringer. Blant annet hadde vi med en del på produksjonen, og det kan til tider være vanskelig å tenke på at alle skal ha det bra under produksjonen, når en er opptatt med tekniske utfordringer og er litt stresset

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Nå hoppet dem over fra Premiere Pro til Avid her på TV2 kontoret. Det var og er en utfordring, men det begynner heldigvis å hjelpe seg nå. Avid er et veldig fint program!
  o På Rødde folkehøyskole har vi et Green Screen studio og skal innom en del VFX i løpet av året. Jeg skal heldigvis ikke ta denne delen helt alene, men det blir nok en utfordring.
  o Var også med på en del av et prosjekt som baserer seg på en musikk video hyllest til Thor Hushovd. Her var det en del kommunikasjons og avtale utfordringer

  Anne-Mari Endrestøl
  o hvordan er det å jobbe med media i forhold til å studere på skola??

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Du kan jo få med at Bacheloren ble en A.. Kullets eneste A.. Haha

  Anne-Mari Endrestøl
  o selvfølgelig… har du noen tips til dagens studenter??

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Tja, jeg hadde jo jobb for TVP og TV2 allerede et par måneder før jeg var ferdig med skolen, og detta var blant annet fordi dem satte pris på hva jeg klarte av det tekniske, (har enda ikke sendt inn noe vitnemål). Dette viser jo bare at all den tekniske og generelle erfaringen jeg fikk på HiHm var gull verdt når jeg søkte jobb(er). Har lært veldig mye av Jarle Leirpoll, og det er veldig stilig at han i hans nye bok; The Cool Stuff in Premiere Pro har brukt noe stoff fra Egotripp, som jeg lagde med Jan Olav Nordskog som eksempel. Slik jeg forstår det blir denne boken del av pensum for nye Digme elever.

  Anne-Mari Endrestøl
  o hvordan var det å studere på hihm??

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Tja.. Tips … Hm … Når en som ny student leasher PC via HiHm er dette en finfin PC. Men legger du ut ca 2000,- ekstra får du med 8GB RAM og en meget bra SSD disk. Da har du plutselig en drøyt med bedre PC. Ellers så er det veldig viktig å tenke portofølje. Jeg startet opp Kalis Ex sent i mitt 2 skoleår. Og det var nok via dette, og «på begynt bachelor i digme ved HihM» som fikk meg inn i både TVP og TV2. Du har et kjempe mulighet ved Hihm. Du lærer mye, du har tilgang på kjemoe bra utstyr, du har definitivt tid og du er omringet av mange andre med felles interesser. Bruk tiden godt, og ha som mål å gå ut med gode karakterer, mest mulig erfaring, og en fin portofølje. En A på Bacheloren hjelper også så klart:)

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Det var veldig bra å studere på HiHm. Fint miljø, kjempe god (hoved) lærer, Jarle Leirpoll. Bra utstyr som bare ligger der å venter på å bli brukt, og det var faktisk veldig allright å bo på Rena.
  o Kan også slenge med at det er mye penger å tjene på både film og foto, så det er nok for mange en veldig fin motivasjon i seg selv.
  o Kan også slenge inn at jeg vet at TVP har jobbet litt med Viasat her i Trondheim og det hadde vært veldig kult om det ble mer av det, og at jeg kanskje får muligheten til å prøve meg der. Dette vet jeg ikke noe mer om, enn at det har vært noe samarbeid. Vi får se!

  Anne-Mari Endrestøl
  o da må jeg bare si tusen takk for intervjuet… lykke til videre med ALT…

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Må bare slenge med en ting til !!

  Anne-Mari Endrestøl
  o versegod…

  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Filming/dokumentasjon offshore har vært en av grunnpilarene for TVP siden oppstarten i 1983, og jeg har selv titta så vidt på litt kurs osv. Er litt keen på å få ordnet meg en lisens, så kanskje jeg og kameraet er å finne på en aller annen finfin platform en dag!

  Anne-Mari Endrestøl
  o Lykke til..


  Kjetil Kalis Fredriksen
  o Thanks.. Håper du ser over skrivefeil, dem er det sikkert en del av. Haha.. Takk det samme

 2. Gracias. Pero conste que la portada es obra del director de arte, Fernando Rapa Carballo. A cada cuál, su mérito. Como siempre que salen primeras chulas, yo estaba de va&3cionesc#82a0; :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *