Fortalte David Bowie oss at han skulle dø?

Musikknyheter
PicMonkey Collage

10. januar kom nyheten som skulle sende en hel musikkverden inn i sorg. Legenden og ikonet David Bowie hadde gått bort etter en hard kamp mot kreft. Alle, undertegnede inkludert, var i sjokk over den plutselige og overraskende bortgangen. Rockelegenden hadde tidligere uttalt han aldri ville stå på en scene igjen, og at han ”ville pensjonere seg som Phil Collins” uten at verden fikk noen ytterligere forklaring på hvorfor. Sykdommen som til slutt tok knekken på ikonet var det ingen utenom hans nærmeste som viste om.

Til fansens store glede kom albumet ”Blackstar” som et lys i mørket, men to dager senere var han død. Om man ser albumet, tekstene og videoene i lys av hans påfølgende bortgang, reiser et skremmende og rørende spørsmål seg. Fortalte David Bowie oss at han skulle dø?

2015-01-14-bowiehair

Singelen ”Lazarus” ble sluppet i desember og Rolling Stones var tidlig ute med å påpeke at den både er ”Haunting” og mørk. (Hear David Bowies Haunting New Single Lazarus)

Da musikkvideoen ble sluppet bare to dager før Bowie gikk bort, ble bildet tydeligere. En syk og skrøpelig Bowie ligger i en seng og ønsker oss velkommen inn i den mørke videoen med ordene ”Look up here. I’m in Heaven. I’ve got scars that can’t be seen”. I løpet av videoen blir det tydelig at det er en sykehusseng og at Bowie er døden nær.

«His death was no different from his life – a work of Art» – Tony Visconti

Videoen og låten står som et kunststykke og et mektig statement. I et planlagt og dramatisk teppefall, en personlig og intim hilsen, tar David Bowie farvel med fansen og verden med ordene: ”Oh I’ll be free. Just like that bluebird. Oh I’ll be free. Ain’t that just like me.”

Se den rørende videoen til Lazarus, og ikke glem å abonnere på spillelistene våre der dere blant annet vil få høre Rena Music sine topp 10 David Bowie låter gjennom tidene.

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Klarer dere å finne flere hint og beskjeder fra Bowie? Kommenter nedenfor, eller send oss en mail, så publiserer vi det kanskje i en artikkel senere!

-Tina Marie Sødal og Thomas Ertzeid Gulseth


One thought on “Fortalte David Bowie oss at han skulle dø?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *