Julie Amanda Grønneberg er førsteårsstudent ved bachelorstudiet Music Management, Høgskolen i Hedmark, Campus Rena. 

Hvorfor valgte du å studere ved akkurat denne institusjonen?

Jeg ønsker å jobbe innenfor businessdelen av musikkbransjen og søkte derfor Music Management-studiet på Rena. Høyskolen er den eneste i landet som tilbyr en fullverdig bachelorgrad innenfor denne bransjen, så valget var enkelt.

Hvordan er du fornøyd med kvaliteten på studiet?

Jeg er veldig fornøyd med studiet som helhet, og spesielt med forelesningene som retter seg konkret mot musikkbransjen. Foreleserne våre i disse fagene er fagpersoner som jobber i bransjen på forskjellige områder. Det bidrar til at vi får et veldig realistisk bilde av hvordan bransjen fungerer. Ellers har vi også en del økonomifag og markedsføring. Det kan iblant virke tørt, men er viktig og nødvendig. Studiet er også lagt opp slik at vi kan reise som utvekslingsstudenter ett semester, samt vœre utplassert i musikkbransjen et annet. Dette gir gode muligheter for nettverksbygging og forståelse av en spennende bransje som stadig er i utvikling.

Hvordan er du fornøyd med valget du har gjort totalt sett?

Jeg er fornøyd med studievalget fordi vi god oppfølging av foreleserne, et godt innblikk i hvordan markedet fungerer, og ikke minst hjelp til å få et bein innenfor en spennende bransje med mye konkurranse. Vi får muligheten til å jobbe praktisk, og ikke bare teoretisk. Rena er en “liten lysning i skogen” der alle blir kjent med alle. Dette setter de fleste pris på, og studentene blir en sammensveiset gjeng. Det er enkelt å finne et sted å bo, og det er gode tog- og bussforbindelser. Vi studentene driver vår egen studentpub, der det er mye liv. Studentene har også tilgang på proffe studioer i høyskolens lokaler hele døgnet. Det finnes også kulturhus med kino, restauranter, bowling og treningssentre. Men selvfølgelig får du ikke mer moro enn du lager selv, og det må jeg si Rena-studentene er svert flinke til! Selv om Rena er en liten plass er jeg veldig fornøyd med studentmiljøet og det sosiale som skjer her.

Hva planlegger du å gjøre når du er ferdig?

Jeg går første året og er derfor enda ikke helt sikker på hvilken del av bransjen jeg kommer til å lande i. Men at jeg lander, det er helt sikkert! Jeg synes at både management og promotering virker spennende, samt å jobbe i plateselskap eller med publishing. Jeg skal tenke på det fram til jeg skal være utplassert i bransjen. Da kan jeg prøve å få en praksis­plass der jeg tror jeg vil trives best. Det er en kjempefin mulighet til å høste erfaring og føle på hva jeg vil jobbe med og hva jeg får mest utbytte av for framtiden.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *