Nye utvekslingsavtaler for musikkstudentene på Rena

Middle Tennessee State University

New York University (Clive Davis Institute) og Middle Tennessee State University (MTSU)

Nye utvekslingsavtaler for musikkstudentene på Rena!!!

Middle Tennessee State University

Instituttleder og studieansvarlig for Bachelor i musikkproduksjon Trond Scheistrøen, internasjonal koordinator Sven – Erik Sjølie og studieansvarlig for Bachelor i Music Management Rune Johannessen, besøkte i overgangen februar/mars de to ovennevnte universiteter i USA. Hensikten med besøket var  å opprette tettere kontakt og utvekslingsavtaler med noen av de beste på utdanning innen musikkproduksjon og music business i USA. Ved MTSU har vi for øyeblikket 5 studenter (fra både Musikkproduksjon og Music Management) som tar sitt 4.semester i Murfreesboro, rett utenfor Nashville. Vi hadde våre studenter på utveksling her i 2012 for første gang, og tilbakemeldingene fra det oppholdet var så bra at en ny gruppe studenter dro ut  også dette semesteret. Universitetet har tett kontakt med musikkmiljøet i hele USA, men spesielt i Nashville, som jo er en av de viktigste musikkbyene i USA.

Treningsenteret ved MTSU

Universitetet er stort i norsk målestokk, med 28.000 studenter fordelt på en rekke fagområder. Inn under College of Mass Communication ligger Department of Recording Industry som er et velutstyrt institutt med flere egne studioer, eget bibliotek med spesielle samlinger fra den amerikanske musikkhistorien, eget plateselskap drevet av studentene, egen tv- og radiostasjon og en egen produksjonsbuss for lyd og bilde, m.a.o. er det muligheter for de fleste interesser. Department of Electronic Media Communication ligger også under samme college, og her foregår utdanning innenfor digitale medier og journalistikk.

Biblioteket ved MTSU

 

Våre studenter rapporterte om uvant studiesystem og hardt arbeidspress, men var veldig fornøyd med studiene og oppholdet. Universitetet har lagt stor vekt på studentenes trivsel, noe man blant annet. ser på et helt nytt velferdsbygg for studentene og et eget treningsbygg med alle fasiliteter.

Våre møter med studieadministrasjonen/administrasjonen var veldig positive, og bar preg av et gjensidig ønske om utveksling av både studenter og lærere.  Fra møtet med rektor for hele universitet, til internasjonal avdeling og ledelsen av de forskjellige instituttene  – alle så på dette som en interessant samarbeidsmulighet. Og resultatet ble en intensjonsavtale som er i ferd med å bli en samarbeidsavtale i disse dager. M.a.o. – Høyskolen i Hedmark er sikret plasser ved MTSU i framtiden.

Musikkutdanningen ved MTSU er rangert som en av de 3 beste i USA- så her er det bare for studentene å melde seg på!!

New York

NYU kvarteretTuren gikk videre til New York og The Clive Davis Institute of  Recorded Music. Instituttet ble opprettet  i september 2003 på initiativ av Clive Davis, ”gudfaren ” i amerikansk musikkindustri gjennom snart 50  år.  Han uttrykte:

«I’ve felt for many years that serious, career-minded students of recorded music should have their own school, just as film aspirants have had and benefited from for decades. New York is the CENTER of the world’s music whether it be rock, hip hop, pop, theatre, classical, or jazz, and the Tisch School is the creative pulse of young people everywhere. It is a dream for me to unite with the Tisch School to launch this concept, and it is thrilling to see this dream come

 

 

Instituttet ligger under Tisch School of Arts, som i mer enn 45 år har vært utdanningsstedet for film, teater og kunst under New York University.

Les mer her: http://about.tisch.nyu.edu/page/history.html

studio NYUNew York University har 58.000 studenter og blir hvert år ranket som et av verdens desidert beste universiteter totalt sett. Universitet ligger midt på Manhatten, rundt Washington Square, hvor også  campus for Recorded Music ligger.

 

Clive Davis er fortsatt aktiv styreformann for instituttet og har hatt en helt klar visjon for denne utdanningen. Clive Davis har arbeidet med artister som Janis Joplin, Blood, Sweat & Tears, Santana, Aretha Franklin, Billy Joel, Bruce Springsteen, Pink Floyd, Aerosmith, Whitney Houston og  Alicia Keys for å nevne noen. Han ble valgt inn i ”Rock and Roll Hall of Fame” i 2001.

 

 

 

 

 

Høyskolen i Hedmark har fått en fantastisk mulighet til å sende studenter på utveksling i 4. semester i våre bachelorprogram for Music Management og Musikkproduksjon.

En unik sjanse for de av våre studenter som har ambisjoner og som ønsker å tilegne seg kunnskap fra et av verdens beste utdanningssteder for innspilt musikk.

Skoletime NYU


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *