Fra Rena til #1 i Japan!

Magnus Bertelsen, Musikkprodusent og tidligere elev på Rena.

Magnus Bertelsen, Musikkprodusent og tidligere elev på Rena.

Her på Rena har vi flere tidligere elever som kommer med internasjonale gjennombrudd. Magnus Bertelsen, som gikk musikkproduksjon på Rena har fått sin låt over til Japan, og til #1 på Japans hitliste, Oricon! Vi tok en liten prat med Magnus over mail, og hørte hva han hadde å si om Rena, og omstendighetene rundt sin hit i Japan, via gruppen Kat-Tun!

Hør låta i bunnen av saken!


 

Hvordan fikk du vite om muligheten for å studere musikkproduksjon her på Rena?
– Det husker jeg ikke helt, for å være ærlig! Mulig jeg så det i en brosjyre, eller på nettet. Tror det var noe sånt!

Hva var det som fikk deg til å faktisk bestemme deg for å flytte til Rena og starte skolen her?
– Jeg var rett og slett tom for ideer og ante ikke hva jeg skulle ta meg til. Jeg vurderte et friår, men ble overtalt av min smarte mor om å søke. Så litt tilfeldig var det, men man skal vel ha litt flaks og?

Hva trivdes du mest med ved det faglig på skolen?
– Jeg var et halvt år i Nashville med min gode venn og kollega Erik Fjeld. Det var jo en vanvittig opplevelse. Vi hadde fag der som virkelig utfordret oss på det kreative. F.eks. Advanced Songwriting, Sound for Picture, Sound Production osv.

Magnus Bertelsen, Musikkprodusent og tidligere elev på Rena.
Magnus Bertelsen, Musikkprodusent og tidligere elev på Rena.

Hvordan føler du musikkproduksjonslinja har forberedt deg til å jobbe på et proffesjonelt nivå?  

– Jeg føler jeg sitter igjen med veldig mye. Spesielt merker jeg at de fagene jeg oppfattet som meningsløse og kjedelige, som regnskap og prosjektbasert ledelse, kanskje er de jeg har fått mest nytte av i ettertid. Det er jo også kjent at musikkbransjen i stor grad er basert på kontaktnettverk, noe man selvfølgelig sitter igjen med etter 3 år på Rena. Ikke bare får man kontakt med lærere der, som er aktive i bransjen, men man etablerer også tette bånd med medelever, som før du vet ordet av det, sitter i viktige stillinger rundt omkring i bransjen.

Hvordan opplevde du utvekslingssemesteret ditt?
– Semesteret i Nashville var nok det mest minnerike halvåret i mitt liv. Som en stor country-fan, kunne ingenting vært bedre enn å havne i Nashville. Vi hadde lærere som pusha oss ut i bransjen, og hjap oss med å ettablere kontakt-nettverk der, samt at vi fikk skrive med mange dyktige låtskrivere.

Hvordan var praksis for deg om du hadde det, og hva var hovedgrunnen til at du bestemte deg for å satse selv via Minus Manus Productions?
Jeg var et fullt år i praksis hos Sarah Chanderia i Hacate Entertainment, noe som gav meg masse nyttig erfaring rundt det å drive eget foretak. Jeg har alltid visst at det er produksjon og låtskriving jeg skulle drive med, så det var alltid planen å starte for seg selv.

Var det noe du følte deg usikker på når det kommer til overgangen mellom skole og arbeidsliv?
Er jo mye som er nytt og skummelt, men som regel går det seg til.

Har du jobbet med noen du gikk på klassetrinn med etter at du var ferdig på skolen?
Absolutt! Noen av mine sterkeste samarbeidspartnere gikk på Rena. Erik Fjeld gikk i samme klasse som meg hele veien, og vi jobber masse sammen i dag.

Så er det over til litt av det med Japan! Dette er jo ikke en vanlig ting å oppleve for en nordmann, så dette er meget interessant!
Hvordan fikk du låta di til Japan?
Låta ble plassert i Japan av et publishing selskap. Prosessen med å plassere låta i Japan har jeg ikke så mye kunnskap om. Jeg skriver låtene, også har jeg en publisher som jobber for å plassere låtene mine.

1

Jobbet du direkte med gruppa på noe?
Jeg jobbet aldri direkte med gruppa. Mitt intrykk er at de fleste artistene der borte ikke blander seg inn i låtskrivinga. De skal simpelthen synge og framføre, og det er utelukkende deres oppgave

 

Hvordan opplevede du at låta «Dead or Alive» gikk #1 i Japan?
Jeg syns selvfølgelig det var veldig morro! En ubeskrivelig følelse.

Har du fått noen forespørsel om eventuel jobb, eller flere sammarbeid med japanske artister siden låta kom seg til #1?
Jeg har mange forespørsler i Japan, men ikke nødvendigvis pga at låta gikk nr.1. Jeg har hatt ting på gang der borte en stund nå.

Dead or Alive singel cover!

Kan du se for deg Japan som en hverdags-arbeidsarena for deg? Eller er det en annen plass drømmen ligger?
Jeg kan absolutt det, selv om jeg selvfølgelig skal komme meg til statene på et tidspunkt.

Hva er din drømme-collaboration?
Max Martin og Schellback

Hva er planen videre for deg?
Når er det bare å gunne på mer en noen sinne. Jeg har noen blærete mål om hva jeg skal få til i 2015, så det blir nok ikke så mye ferie!

 

Kat-Tun – Dead or Alive.


9 thoughts on “Fra Rena til #1 i Japan!

  1. light, super great raincoat. After a pretty quick day at work I wanted to come home and do week 2 of the Winter Shape Up and some yoga. I was pretty bummed that my cable was out so I attempted to do a podcast, but

  2. Brian shared this with me and I wanted to know if I could share your blog with my high school sports medicine students when we discuss asthma later this year? This would really emphasize the dangers for them. Thank you for sharing.

  3. ah era tuo quel video supponente e antipatico? premetto che io non sono un complottista o cose del genere, ma il tuo video era di un’arroganza disarmante.potevi limitarti a esprimere le opinioni senza commenti ironici ecc.io sono d’accordo con lo smascheramento di queste teorie, ma parlare dall’alto in basso non giova a nessuno.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *