RENA MUSIC FRIDAY: Trondheim Calling

thc header

Helgen 2.- 4. februar gikk årets Trondheim Calling festival av stabelen. I løpet av helgen fikk vi muligheten til å oppdage mange nye artister og her er listen over våre 10 favoritter fra helgen i rekkefølge etter når vi hørte dem. Sjekk ut spillelisten nederst i saken hvor vi har samlet alle våre favoritter på et sted.

Av: Ingrid Martinsen & Julie Wilhelmine Helgaas

KAJANDER – Når E Du Klar?

© Terje Arntsen
© Terje Arntsen

Den første konserten vi fikk med oss denne helgen var Kajander, et nytt stjerneskudd fra Nord-Norge. Signert til Universal Music og med mye nytt materiale som enda ikke er utgitt gleder vi oss til å følge Kajander fremover.

 

KJARTAN LAURITZEN – Fredag

© Synne Sofi Bønes
© Synne Sofi Bønes

Kjartan Lauritzen kjørte opp dansegulvet på Diskoteket med låter som Havanna og Fredag, og skapte god stemning der han sto i barisen. Musikken er fengende og fansen synger med for full hals. Vi legger spesielt merke til låten fredag, og har den fortsatt på hjernen.

 

WONDER THE BOY – Doing Fine

Wonder The Boy

 

Markus Røe, kanskje bedre kjent som Wonder The Boy serverer oss HipHop track etter HipHop track og vi får for første gang øynene opp for denne dyktige rapperen. Stilen hans er ulik annen norsk rap som topper listene  – og dere, gutten er bare 15 år! Vi ønsker oss musikken din på Spotify!

Hør Doing Fine via Soundcloud Her:
https://soundcloud.com/wondertheboymusic/doing-fine

 

MUGISHO – Milano

© Stephen Butkus
© Stephen Butkus

En av Warners nye toppsatsinger er Mugisho David Nhonzi fra Skien, som spilte sin aller første konsert under Trondheim Calling på Rockheim Scene. Vi har elsket Mugisho helt siden han slapp Milano i 2016 og ble bare enda mer forelsket da vi så han live. Denne sangen hadde vi på hjernen under hele festivalen.

 

CHRIS HOLSTEN – Here We Go Again

Chris Holsten
© Johanna Siring

Chris Holsten spilte én konsert under festivalen på Søstrene Karlsen, som sto til våre forventninger. Ingen av oss har sett Chris Holsten spille live før, men stemningen var til å ta og føle på. Publikum koste seg, og det var det tydelig at Chris Holsten også gjorde!

 

FRÖDER – Speed Of Sound

© Pål Laukli
© Pål Laukli

Til tross for at Fröder er et kjent navn i den norske musikkbransjen for tiden, hadde ingen av oss gjort oss opp en mening om hva vi forventet av konserten og vi gikk derfor dit med et åpent sinn. Fröder har en aldeles spesiell stemme og et unikt uttrykk som tok oss med storm. Låta Speed of Sound fra 2014 gjorde et sterkt inntrykk på oss begge.

 

MAGNUS BECHMAN – Running Off

© Ingeborg Farnes
© Ingeborg Farnes

Magnus Bechman fra Sandvika i Bærum gikk på musikklinjen på videregående skole og har nå tatt skrittet videre. Under Trondheim Calling spilte Bechman sammen med band og lagde aldeles god stemning for publikummet i lobbyen på Rockheim. Running Off er en sprek og catchy låt som gir oss følelsen av sommer på denne grå tiden av året. Denne blir garantert med på årets sommerliste!

 

BAYA – Give Me That Dive (Album Edit)

© Julie Lauritzen
© Julie Lauritzen

Vi skal ærlig innrømme at første gang vi hørte om BAYA var da vi leste om han i programmet til Trondheim Calling. Konserten han spilte på Diskoteket var intim med utrolig god stemning. BAYA er en multikunstner uten like. Han spilte synth, gitar og sang. Stort pluss til BAYA for å ha tenkt på sceneshowet som besto av lysende, fargerike figurer.

 

PASHA – White Girl Turtleneck

© Håkon Stubberud
© Håkon Stubberud

WOW, PASHA! Det er vel egentlig alt vi har å si. Med smart lyrikk, catchy produksjon og tidenes mest smittsomme energi drar Rykkinn-gutten oss med på en alle tiders reise. Vi vet ikke om det er vannet han kastet på publikummet eller atmosfæren han skapte som gjorde det, men frelst ble vi og vi kan ikke vente til neste gang vi får sett Pasha live.

 

RAZIKA – Se Deg Ikke Tilbake

Razika
Razika ser seg kanskje ikke tilbake, men det gjør vi. Denne helgen har vært alle tiders, og å avslutte den med Razika var absolutt ikke feil. Jentebandet fra Møhlenpris i Bergen leverte så til de grader, og man kan ikke annet enn å synge med.

Sjekk ut våre 10 favoritter fra Tronheim Calling i spillelisten under. 

 

 

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *