Rena Student TOPPER Spotifyliste

17142197_10210762315786901_1186384321_o

På Rena finner du alt fra produsenter og sangere til aspirerende managere og forleggere. Blant disse finner vi produsenten Marez som i dag våknet til gode nyheter da debut låten hans Indigo Child hadde klatret til førsteplassen på spotifylisten Norway Viral 50, forbi internasjonalt anerkjente Sigrids debutlåt Don’t Kill My Vibe. Vi tok en prat med debutanten.

Av: Julie Wilhelmine Helgaas

First of all, grattis med plasseringen – hvordan føles det?

– Det føles utrolig bra og ikke minst motiverende. Låta er jo litt spesiell, og ettersom det ikke er noe tekst på den var det overraskende at den toppet lista.

Skjermbilde 2017-03-06 kl. 23.25.16
Låten til Marez, Indigo Child topper i dag spillelisten Norway Viral 50.

Hva har du lagt ned av arbeid for å oppnå dette resultatet?
– Delte det bare på sosiale medier og fikk god støtte fra venner, familie og gjengen i Omgangskretsen.

Og det er ingen tvil om at Omgangskretsen har vært til god støtte for Marez. Kollektivet bestående av diverse artister og produsenter med en tilknytning til Rena motiverer hverandre og hjelper hverandre opp og fram. Samtidig, er det inkluderende miljøet på Rena helt unikt. Alle ønsker å se hverandre lykkes med det man driver med og støtter hverandre så godt det lar seg gjøre. Marez er en av de første artistene fra OK Musikk til å slippe musikken sin etter kollektivet kom sammen.

17142197_10210762315786901_1186384321_o
Hør via Spotify nederst i saken.

Debutlåten din er som du selv sier, litt spesiell. Sjanger- og betydningsmessig, hva er den for deg og hvordan ble den til?
– Hvilke sjanger det er har jeg vel egentlig aldri tenkt på, men den er inspirert av artister som Flume og Mazde. Låta ble til som de fleste andre av låtene mine; midt på natta med noe digg å spise og kanskje litt stearinlys for stemningas skyld.

Men nå som vi kjenner til låta, blir vi jo nysgjerrig på fyren bak! Hvem er Marez?
– Jeg heter Martin, er 23 år gammel og kommer fra Trondheim. Har alltid holdt på med og elsket musikk, men klarte aldri å sette meg ned for å øve i timesvis på et instrument. Har heller ikke noe sangstemme å skryte av. Derfor falt det naturlig for meg å starte med produksjon, og det har vært en stor del av hverdagen min siden.

Som tidligere nevnt holder du til på Rena. Hva gjør du på Rena, og hvordan endte du opp her?
– Jeg studerer Music Business – Produksjon, og er veldig fornøyd med det valget. At jeg endte opp her på Rena var ganske tilfeldig. Ville studere musikkproduksjon og da var det egentlig ikke så mye å velge i.

Foto: Fredrik Voje Vinje

Som etablert student, har du noen råd til de som sitter og skal søke høyere utdanning, men er usikker? Hvorfor skal de velge Rena?
– Et tips må vel være å velge det man selv ønsker å jobbe med, selv om det kanskje ikke er det mest fornuftige. Man skal jo tross alt jobbe hele livet, og jeg tenker at penger ikke er så viktig bare man klarer å leve av det som man liker aller best. Rena er en liten plass, men det er et veldig godt miljø, mye bra folk og et bra sted til å skape et større nettverk.

Vi gleder oss til å følge deg videre, og er veldig spent på hva framtiden bringer – kan du gi oss et lite innblikk i den kommende tiden?
– Håper på å få brukt studietiden til å utvikle meg som artist, også skal jeg slippe en del låter. Har flere prosjekt jeg jobber på, så ny musikk er like rundt hjørnet.

HØR LÅTEN HER:


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *