Spennende forelesninger i Event Management!

Music Management
hernesforelesning

I løpet av høsten har vi skrevet om noen av forelesningene som vi har hatt i Event Management. I faget har vi for det meste hatt eksterne forelesere, hovedsakelig fra Norge, men også noen utenifra.

På siste forelesning fikk vi besøk av journalisten Olaf Furnis og fotografen Jannica Honey. Olaf har jobbet som journalist for blant annet DJ Magazine Billboard, Music Week og The Guardian og  gjør PR for festivaler i England. Jannica har tatt bilder for en lang rekke internasjonale blad som Vogue, LA Times og The Guardian. De fortalte om hvordan eventer var fra en journalists og fotografs perspektiv. Olaf fortalte om hvordan du på best mulig måte kunne skaffe deg positiv oppmerksomhet i media og hvordan man skal samarbeide med media. Jannica fortalte om hvilken informasjon en fotograf trenger for deg som arrangør for å ta best mulig bilder for deg, om det er rettet mot for eksempel media eller sponsorer.

Uken før fikk vi besøk av Christoffer Rød som er leder for Slottsfjellfestivalen. Han fortalte om hvordan de bygde opp en festival rundt visjonen og hvordan de klarte å holde utgiftene så lave som mulig slik at de ikke gikk med underskudd det første året. Siden da har Slottsfjellfestivalen vokst til å bli en av Norges største og beste festivaler. Det var virkelig gøy å høre en ildsjel som Christoffer fortelle om sine erfaringer rundt arrangementet og hvordan de tar vare på viktige samarbeidspartnere, som ble bekreftet av Olaf uken etter som sa at Slottsfjell også er en opplevelse for journalister.

Vi har tidligere hatt to forelesninger med Svein-Egil Hernes. Han har er en mann med masse erfaring og har blant annet jobbet som produksjonsleder, teknisk sjef, produsent, turnéleder og er nå Norsk Rockforbunds sikkerhetskonsulent. Svein-Egil snakket først om lyd og lyseffekter og hvordan publikum skal få en best mulig opplevelse, mens den andre forelesningen gikk ut på sikkerheten ved store arrangementer. Begge forelesningene var veldig lærerike og spennende. Svein-Egil vet hva han snakker om og er en pågangsdriver for å få sikkerhet mer i fokus ved store arrangementer, både når det gjelder publikum og ansatte.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *