Lørdag 27.oktober ble det arrangert konsert på Terningmoen Arena i Elverum. For meg var dette den andre konserten med Turboneger, og det var ingenting av det artistiske som kunne kritiseres. Derimot la jeg merke til flere tabber fra arrangørenes side, som skulle bare mangle med tanke på jeg har event management som fag dette semesteret.

Vi møtte opp tidsnok til å høre det andre oppvarmingsbandet spille, som heter Oslo Ess. De har satt seg som mål å spille 200 konserter på 1 år, og det er tydelig at de er flinke på live. Det er sjelden man ser et så kult rockeband som synger på norsk som disse gutta. Det som la en liten demper på stemningen for vår del var når det brøt ut slåsskamp bak oss mellom to gutter, og aldri var det noen vakter å se til å bryte inn. Det endte med at andre publikummere måtte trå til for å roe ned situasjonen. Like etterpå var det en mann som hadde det veldig gøy med å ”crowdsurfe” noe jeg tvilte på kom til å ende godt med tanke på at det var ganske god plass blant publikum. Det endte opp med at mannen lå bevisstløs foran scenen, og de to vaktene som sto på hver sin side av scenen så ikke mannen før noen blant publikum varslet de.

I pausen mellom Oslo Ess og Turboneger la vi også merke til at det var innganger på siden av scenen hvor det hadde vært kjempeenkelt for noen å sneket seg inn siden vaktene ikke fulgte med eller ikke sto på plassene sine. Heldigvis tok arrangørene lærdom av uhellene til Turboneger entret scenen, og økte vaktmannskapet betraktelig foran scenen og blant publikum og gjorde dermed publikumsopplevelsen mye mer behagelig for oss som var der for å se bandet. Det skal også nevnes at konserten ble avholdt i en idrettshall, med gulv som blir glatt som en skøytebane hvis det blir bløtt.  Med ølservering og fulle folk som kaster ølen sin over hverandre ble det fort glatt og det var bare flaks at ingen sklei. Her skulle arrangørene tenkt på å legge et gulvbelegg over  for å øke publikums sikkerhet.

Noe annet som ikke fungerte optimalt var der i serveringsteltet, hvor en av mine venner kjøpte flaskeøl, og serveringsdamen ga han flaska i stedet for å helle det over i et plastglass. Som de fleste er kjent med skal man av sikkerhetsmessige grunner ikke tillate publikum å ha med glassflasker foran scenen. Det var også skuffende å se hvor mange av de oppmøtte som kun var på konserten for å feste og drikke seg full. Mange var veldig beruset og enset ikke det som skjedde på scenen og til og med forlot lokalet før konserten var over.

For min del fikk jeg en god konsertopplevelse da det var god plass fremst ved scenen og ingen bak som dyttet. Bandene var flinke og gjorde en kjempejobb, selv om det ikke kan være veldig gøy for så store band å spille for så få og et lite engasjerende publikum. E

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *