Markedsføring av band

Siste nytt
b1

I faget Tverrfaglig medieprosjekt har en gruppe valgt et musikkprosjekt der de skal markedsføre et band med navn Vigil. Prosjektet de jobber med går ut på å produsere en låt, og de skal i tillegg lage en musikkvideo.

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Bandet Vigil er en Death Metal gruppe som består av to personer. Bandet oppstod i Sverige i 2014.

– VIGIL betyr å være årvåken. Ordet blir ofte brukt i sammenheng med at man holder seg våken for å følge med på et eller annet over en lengre periode for å være sikker på og ikke gå glipp av noe. Vigil er et band hvor vi får utløp for misnøye for samfunnet og hvordan ting henger sammen i verden i dag.

De fleste temaene vi tar opp er basert på konspirasjonsteorier og er satt på spissen. På den måten kan vi tillate oss å være ekstreme i ytringer og utsagn. Bland annet snakker vi om statlig overvåkning, frarøvelse av individuell privatliv, identitet og valgfrihet generelt. Essensen i VIGIL er at vi er i opposisjon mot «bakmennene» i konspirasjonene. VIGIL betyr altså at vi er våkne og følger med på hva «the badguys» holder på med, sier en fra bandet Vigil.

Gruppen er fornøyd med samarbeidet de har der de støtter og hjelper hverandre. De er en stor gruppe, der det er to fra Digital Medieproduksjon, tre fra Music Management, og fem fra Musikkproduksjon. De forteller at hele atmosfæren i dette samarbeidet er svært positiv.

Arbeidsoppgavene er fordelt jevnt mellom studiene der Music Management står for markedsføringen, Musikkproduksjon for låtproduksjon, og Digital Medieproduksjon for musikkvideo. Oliver Møystad Øien fra Musikkproduksjon er utnevnt som gruppeleder.

Noen utfordringer gruppen har hatt er at utstyret ikke alltid har vært helt i orden eller tilgjengelig når de trengte det. Det utstyret som var tilgjengelig på den tiden var i ustand. I tillegg har musikkstudioet vært nede en liten periode. Dette har ordnet seg ved hjelp fra biblioteket.

For fremtidige studenter som velger emnet tverrfaglig medieprosjekt vil gruppen anbefale å finne en egen oppgave enn å velge noen av dem skolen foreslår. De advarer at musikk er et utfordrende tema å velge. I tillegg anbefaler de å være tidlig ute med å hente inn kompetanse til gruppen sin.

Som en liten forsmak på hvordan musikkvideoen blir deler gruppen teksten til låten. Gruppen informerer at hvis man ser på sammenhengen mellom betydningen av bandnavnet og teksten, vil man skjønne hva de prøver å formidle.

b2

 

Napalm feet, Cyanide Breath

Napalm Feet, Cyanide Breath.

Thats how they ruin me.

Napalm Feet, Cyanide Breath.

Thats how they ruin us.

Free will they kill and still they fill our lives with fucking lies.

I am ob[servant], the misanthropic eye.

Oppose their angels.

Mechanical eyes on wings in the sky.

Constantly watching.

Perverted Argus Eye.

Monitoring masses. The sheep becomes the damned.

Watching through the keyhole the indifference of man.

Omnipresent conformity. Archives of lifes stacked high.

Constantly watching.

Perverted Argus Eye.

Napalm Feet, Cyanide Breath.

Thats how they ruin me.

Napalm Feet, Cyanide Breath.

Thats how they ruin us.

                           – By Vigil


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *